Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Οικολογική Αντιμετώπιση Προβλημάτων στον Κήπο.

Προστατεύεται τον κήπο σας απο εντομολογικά και μυκητολογικά προβλήματα εφαρμόζοντας οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης , φιλικούς στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προστατεύει τα σποροφόρα απο μύκητες, αρκεί να την βρείτε σε σκόνη και να την απλώσετε γύρο γύρο απο τη ρίζα του φυτού.
Η μαγειρική σόδα προστατεύει απο μαύρη κηλίδωση .Βάζουμε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό    ,τοποθετούμε το διάλυμα σ'ένα δοχείο ψεκασμού  και ψεκάζουμε το φυτό μας.
Το πράσινο σαπούνι που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε προστατεύει τα φυτά μας απο την μελίγκρα. Αρκεί 2 - 3 κουταλιές τριμμένο σαπούνι μέσα σε χλιαρό νερό και 1 κουταλάκι οινόπνευμα για να μην αφρίσει το διάλυμα. Τοποθετούμε το διάλυμα στο δοχείο ψεκασμού και ψεκάζουμε άφοβα το φυτό μας.
Η μουστάρδα η γνωστή ( ή αλλιώς τριμμένος σιναπόσπορος) όπως βλέπουμε παραπάνω.Την βρίσκουμε εύκολα και την απλώνουμε με μορφή σκόνης γύρο απο την ρίζα του φυτού.Προστατεύει απο τα άσπρα σκουλίκια που καταστρέφουν τον κήπο και όχι τα (μαύρα - κόκκινα ) πού βοηθάνε στην ανάπλαση του χώματος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου