Το 2011 Έρχεται η "κάρτα του Πολίτη"...!!


Ειδικότερα με την κάρτα που προωθεί η κυβέρνηση θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου , προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εντός των προσεχών δύο μηνών αναμένεται να δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την "κάρτα του πολίτη" και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που τελικά θα ενσωματώνει.
Βάσει χρονοδιαγράμματος η κάρτα αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του 2011 , ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί νωρίτερα στους μετανάστες, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Η έκδοση της κάρτας θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ από όπου θα γίνεται μελλοντικά και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.
Η "κάρτα του πολίτη" τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδή και Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.
Ως "κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ" χαρακτήρισε την "κάρτα του Πολίτη" που θα περιλαμβάνει και στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος ), η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημειώνοντας πως με αυτήν ο πολίτης θα εξυπηρετείται παντού.
Απο κεί και πέρα οι γνώμη είναι δική μας.

Ευχαριστούμε τον Κ. Χατζή Δημήτριο για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σετ τρια τεμάχια. Σέτ τριάδα Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σε χρώματα κι...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις