ΦΤΙΑΞΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία.
Η ονομασία του προέρχετε απο pastirma που σημαίνει πιεσμένο κρέας στα τούρκικα.
Καταναλώνεται ώς μεζές ( ορεκτικό ) και συνοδεύεται με ρακί , τσίπουρο , ούζο ή σούμα .
Επισημαίνεται ότι ο παστουρμάς είναι ένα ιδιαίτερα πικάντικο αλλαντικό εξού και η υψηλή τιμή του.
Πρόσφατα , ο Πατέντας Νικόλαος δημιούργησε 3 κατατοπιστικά βίντεο και μας δείχνει ακριβώς την διαδικασία της παρασκευής του σπιτικού παστουρμά .
1) βίντεο
2) βίντεο
3)βίντεο
Αφού τελειώσει η διαδικασία της παρασκευής , αφήνεται να ωριμάσει πριν την κατανάλωση του 10 με 15 μέρες . Απο τη στιγμή που θα κόψετε τον παστουρμά φροντίστε η τομή του να μήν μένει εκτεθειμένη στον αέρα αλλά τυλίξτε την με μία διάφανη μεμβράνη .
Καλή σας επιτυχία !!
Επισημαίνεται ότι ο παστουρμάς είναι ένα ιδιαίτερα πικάντικο αλλαντικό εξού και η υψηλή τιμή του.
Πρόσφατα , ο Πατέντας Νικόλαος δημιούργησε 3 κατατοπιστικά βίντεο και μας δείχνει ακριβώς την διαδικασία της παρασκευής του σπιτικού παστουρμά .
1) βίντεο
3)βίντεο
Αφού τελειώσει η διαδικασία της παρασκευής , αφήνεται να ωριμάσει πριν την κατανάλωση του 10 με 15 μέρες . Απο τη στιγμή που θα κόψετε τον παστουρμά φροντίστε η τομή του να μήν μένει εκτεθειμένη στον αέρα αλλά τυλίξτε την με μία διάφανη μεμβράνη .
Καλή σας επιτυχία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου