Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ

ΦΤΙΑΞΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ



Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία.
Η ονομασία του προέρχετε απο pastirma που σημαίνει πιεσμένο κρέας στα τούρκικα.
Καταναλώνεται ώς μεζές ( ορεκτικό ) και συνοδεύεται με ρακί , τσίπουρο , ούζο ή σούμα .
Επισημαίνεται ότι ο παστουρμάς είναι ένα ιδιαίτερα πικάντικο αλλαντικό εξού και η υψηλή τιμή του.

Πρόσφατα , ο Πατέντας Νικόλαος δημιούργησε 3 κατατοπιστικά βίντεο και μας δείχνει ακριβώς την διαδικασία της παρασκευής του σπιτικού παστουρμά .


1) βίντεο



2) βίντεο




3)βίντεο




Αφού τελειώσει η διαδικασία της παρασκευής , αφήνεται να ωριμάσει πριν την κατανάλωση του 10 με 15 μέρες . Απο τη στιγμή που θα κόψετε τον παστουρμά φροντίστε η τομή του να μήν μένει εκτεθειμένη στον αέρα αλλά τυλίξτε την με μία διάφανη μεμβράνη .

Καλή σας επιτυχία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου