ΥγροΗλεκτρισμος!


Σε πρωταρχικό στάδιο βρίσκονται ερευνητές που θέλουν να "συλλέξουν" ηλεκτρισμό από τον αέρα και κυρίως όταν υπάρχει υγρασία.
Το BBC μετάδωσε για πρώτη φορά τη μέθοδο αυτή , με βάση την οποία ηλεκτρικά φορτία συλλέγονται απο τον υγρό αέρα παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια.
Όπως και στα Φωτοβολταϊκά που έχουν solar panel (ηλιακά πάνελ) για να συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια και να την μετατρέπουν σε ηλεκτρικό ρεύμα, θα μπορούσαμε να πούμε ανάλογα για τον υγροηλεκτρισμό ότι η ηλεκτρική ενέργεια "συλλέγεται" απο πάνελ απευθείας απο τον υγρό αέρα.
Πολλά μέταλλα δείχνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να "συλλέξουν" αυτήν την ηλεκτρική ενέργεια, ιδίως σε περιοχές με υγρό κλίμα.
Τα μέταλλα αυτά απορροφούν νερό απο την επιφάνεια τους και φορτίζονται ηλεκτρικά (με θετικά ή αρνητικά φορτία).
Μέχρι στιγμής μειονέκτημα είναι ότι το παραγόμενο ρεύμα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα ηλιακά πάνελ.
Υπάρχουν θετικές σκέψεις και βλέψεις όμως και ίσως τελικά στο τέλος εφαρμοστεί με επιτυχία.
Μακάρι και το ευχόμαστε όλοι.
Ο Κύριος Fernando Galempeck (χημικός) στο Πανεπιστήμιο της Campinas ασχολήθηκε με το θέμα. Για όσους γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα και χρειάζονται πιο συγκεκριμένες γνώσεις επι του θέματος
θα τις βρείτε  εδώ .

1 σχόλιο:

  1. Μιας και αναφέρθηκε αυτό το θέμα παρατηρούμε πως το νερό είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορούμε να εκμεταλέυτούμε!!
    Σε αυτό που θα δείτε παρακάτω βέβαια δεν εκμεταλευόμαστε το νερό για ενέργεια αλλα μετατρέπουμε το θαλασσινό νερό σε πόσιμο με ένα πολύ απλό και εύκολο τρόπο...
    Η επαναστατική ιδέα είναι του Stephan Augustine και είναι εξερετικά απλή και χρήσιμη αφού μπορεί να παραχθεί πόσιμο νερό απο ένα βρώμικο ποτάμι ή απο θαλασσινό νερο!
    Για περισσότερες πληροφορίες δες εδω..
    http://www.mage-watermanagement.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σετ τρια τεμάχια. Σέτ τριάδα Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σε χρώματα κι...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις